Sunday 28 June 2009

Bailing ;)

Olia,

Nuo HD bailinom.. Aš jau savaitę nelipau, tai jau niežti pirštai ;)

Kaip viskas buvo ..

Iki HalfDome ilgas kelias, ilgas ilgas, teigiamos uolos, miškas, akmenys, fiksuotos virvės, haulbag'as, šimtas farenheitų ir troškulys, toks, kokio matyt dar nepatyrus esu.. pagaliau priėję ir šaltinio vandenį sugadinę gryninančiom tabletėm sutikom dar 3 komandas, psiryžusias lipti tą patį maršutą. Užsifiksavom 3 virves ir žadintuvus užsisukę ankstyvam rytui lūžom po debesuotu dangumi. Rytas, Saulė lipa ketvirtą virvę, saugodama savo kojas nuo spaudžiancių batelių, nusprendžiau varyt su kedais ir didžiają dalį aid'inti. Viskas einasi gerai, crack'as, saugos yra ir aid'inasi lengvai ir neskausmingai. Pralipus didžiąją virvės dalį reikia pereiti į kitą crack'ą. Guidebook'e rašo 5.9. Su kedais? Sugalvoju, kad normaliai ir varau laisvu 5 metrus virš paskutinio kablio. Crack'as blogėja, reikia susikelt kojas, kojos pradejo kilti ir Saulė pradejo klykti.. chebra žvengė (paskui ir nesupratau ar buvo čia bajeris ar rimtas reikalas), kad rėkiau, nutilau, atsikvėpiau, ir vėl pradėjau rėkti. Viskas vyko kritimo metu... Nusileidau netoli Gedo ir stoties;) apie 20 metrų. Baisoka buvo, bet skrydis švarus nes vertikali siena, mėlynė ant rankos yra, bet tai ir viskas. Motyvacija pralipti per dieną sumažėjo, Gedas begelbėdamas mane nusidegino pirštą (nes, pasak jo, virvė kaip neišsitempė taip neišsitempia..) .. pasėdėjom stoty.. susižvalgėm ir nusprendėm padaryti tai, ko dar nebuvom darę - bail'inti- leistis nepralipus maršruto.. galėjom pasiguosti ilgu ilgu labai labai ilgu bet beveik tokiu pat nuostabiu turistų keliu, su tikrai įspūdingais vaizdais ir kriokliais. Gedas biški suirzęs buvo nes per dvi dienas tik nešė kuprinę, žiumarino į viršų ir leidosi diulferiu.. Saulė truputį palipo ir paskraidė, vis įdomiau ;)

Tokios mūsų žinios, jau atvarė Gedo tėvai, ir dabar juos supažindinam su parku, o ryt turėtume iškeliauti ant The Shield, ilgo ir sunkaus maršruto. Tiesa, batelius nusipirkau naujus ;)

a, o Gedas Camp 4 yra paskelbtas už įstatymo ribų .. jį medžioja Pinkė - Camp 4 reindžerė. Tenka naudoti kamufliažą ir nesirodyti šviesoje ..

----------------------------------------

We didn't get to the top of HD. To be fair we only got 3 and a half pitches up. But let's start from the beginning:

The approach to Hald Dome is LONG! very long. It took us a better part of the day to get there. Three digit temperature(Fahrenheit), forest, slabs, fixed ropes and a heavy haulbag made it quite a struggle. Fortunately springs run at the very base of the wall so we spent the whole evening drinking water. Saule quickly climbed the first three pitches to fix ropes and we fell asleep.

next morning we were surprised how slowly the jumaring was going. Having woken up in the dark, we reached our yesterday's highpoint pretty late. Saule went on leading but decided she will do a mix of aid and free in her tennies. It didn't work out so well.. She placed pro pretty spaced and when she realized she didn't have sticky rubber on her feet it was too late. sixty footer fall.. Clean though and she was all fine. It messed up with our psyche pretty badly and after considering how late it was, we decided to go back down. A long walk down through wonderful waterfalls finally led us back to camp 4.

Gedas is an outlaw there already and Pinky is trying to trap him down;)

Planning on going up on The Shield!

4 comments:

  1. Visai neblogai pasisuko pasakojimeliai. As - stuobrys, kuriam nepatinka ilgi skaitymai irgi susidomejau - trilleris.
    Nelabai supratau kodel Gedas uz istatymo ribu ?

    ReplyDelete
  2. sleny galima buti tik 7 dienas ir negalima buti camp 4, jei nesi uzsiregstrves. Dar negalima naudoti lokiu deziu jei negveni ten. o as viska tai dariau(kaip ir visi laipiotojai), bet mane sutiko Pinke vidury baltos dienos ir pradejo vytis. as slepiausi uz akmens ir ji nerado. po to po stovykla vaiksciojo ir klausinejo, kas zino kur ir kas as esu..

    ReplyDelete